Nyitókép: SITA

 

Németországban és Svájcban traktorokkal vonultak ki az elégedetlenkedők, Görögországban a fölhöz csapták az árujukat.

Európa több országában is folytatódtak a gazdatüntetések. Németországban és Svájcban traktorokkal vonultak ki az elégedetlenkedők, Görögországban a fölhöz csapták az árujukat.

 

Németországban legalább 400 traktorral akarták elzárni a frankfurti repülőtérre vezető utat szombaton, amiért a német hatóságok eltörölték az adójóváírást a mezőgazdasági járművekhez használt dízelolajnál.

 hirdetes_810x300  

 

Svájcban – ahol most először volt ilyen megmozdulás – nagyjából 30 traktorral hajtottak be Genf központjába az elégedetlen gazdák, hogy tisztességes megélhetést követeljenek maguknak. Tudni akarják, mitől lesznek annyira drágák a szupermarketekben a tőlük alacsony áron megvett termények.

 

Protesting farmers with their tractors take part in a rally outside the annual Agrotica trade fair in the port city of Thessaloniki, northern Greece, Saturday, Feb. 3, 2024. Greek farmers – hit by rising costs and crop damage caused by recent floods and wildfires – gathered around the conference center hosting the event in the northern city of Thessaloniki to underline their determination to escalate protests over rising production costs by blocking highways. (AP Photo/Giannis Papanikos)

 

A görögországi Szalonikiben a földre öntötték árujukat a dühös gazdák, mondván, hogy úgysincs rajta hasznuk. A tiltakozók szerint a növekvő termelési költségek a katasztrófa szélére sodorták a mezőgazdaságot.

 

Euronews

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.