Nyitókép: AFP/Christof Stache

 

A müncheni repülőtér járatainak több mint felét törlik szerdán a Lufthansa földi személyzetének sztrájkja miatt. A repülőtéren naponta mintegy 730 járatot bonyolítanak le, ebből körülbelül 400-at érint a sztrájk. Ezek szinte kizárólag a Lufthansa és partnerei által üzemeltetett járatok. A Verdi szakszervezet a frankfurti, hamburgi, berlini és düsseldorfi repülőtereken a földi személyzet béremeléséről szóló tárgyalások során szintén sztrájkra szólított fel.

 

A Lufthansa elővigyázatosságból a mintegy 1000 menetrend szerinti járatának több mint 80 százalékát törölte, ami több mint 100 000 utast érint. A szakszervezet a sztrájkok meghosszabbításával fenyegetőzik, amennyiben a légitársaság igazgatótanácsa nem javítja jelentősen a földi személyzetnek szóló jelenlegi bérajánlatot.

 

A földi személyzet körében az elmúlt 20 évben még soha nem volt ekkora a sztrájkhajlandóság, mint most – mondta Marvin Reschinsky szakszervezeti tárgyaló szerdán a Lufthansa frankfurti központja előtt tartott tiltakozó gyűlésen. Reschinsky azzal vádolta a Lufthansa vezetőségét, hogy tiszteletlenül viselkedik a dolgozókkal szemben.

 hirdetes_810x300  

 

„50 százalékkal kevesebben vagyunk, mint a covid-járvány előtt, de a munka ugyanaz maradt. Valójában még többet kellene követelnünk” – mondta az egyik poggyászszállító munkás.

 

„Béremelésre van szükségünk, hogy legyen miből megélnünk. Minden sokkal drágább lett” – tette hozzá a kollégája.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!