Nyitókép: Sergei Supinsky/Getty Images

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt követeli, hogy a befagyasztott orosz vagyont utalják át Kijevnek. Zelenszkij szerint itt az ideje, hogy „maximális, rendszerszintű veszteségeket okozzunk” Oroszországnak. Hozzátette, hogy ez alatt elsősorban a befagyasztott vagyont érti.

 

„Mindent el kell kobozni és a terror elleni védelemre kell fordítani” – folytatta az ukrán elnök, hozzátéve, hogy „csak az lehet a tisztességes”, ha Oroszország megfizet a tetteiért.

 

Zelenszkij elmondta, hogy a befagyasztott orosz vagyon kérdéséről tárgyalt Josep Borrell uniós diplomáciai vezetővel is, aki szerdán Kijevbe látogatott. „Tényleg szükségünk van egy egységes és határozott döntésre. (…) Egy olyan döntésre, amely megmutatja a nemzetközi jog iránti tiszteletünket és az (orosz) terrorista állam iránti teljes megvetésünket” – tette hozzá az ukrán elnök.

 hirdetes_810x300  

 

Ha az Európai Unió jóváhagyja az orosz központi bank befagyasztott vagyonából származó bevételeket, akkor Ukrajna becslések szerint évente több milliárd eurót kaphat.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!