Nyitókép: warontherocks.com (Illusztrációs felvétel)

 

Franciaország, Németország és Lengyelország összefog a hamis orosz hírgyárak elleni küzdelemben – jelentette ki Stéphane Séjourné francia külügyminiszter szombaton három lapnak adott közös interjújában minisztériumi partnereikkel folytatott tárgyalások előtt.

 

Séjourné, Annalena Baerbock német és Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter hétfőn találkozik a franciaországi La Celle-Saint-Cloud városában.

 

„E három ország ugyanannak a destabilizáló, bomlasztó stratégiának lett az áldozata. Új együttműködést fogunk bejelenteni az orosz dezinformáció ellen”

 

 hirdetes_300x300  

– mondta Séjourné az Ouest-France-nek, a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak és a Gazeta Wyborczának.

 

Séjourné európai szinten nagyobb figyelmet igénylő fenyegetésként említette a „trollgyárakat”, amelyek nagy mennyiségben terjesztik a dezinformációt, hamis híreket, összeesküvés elméleteket az interneten, közösségi médiában, valamint a közvetlenül álhíreknek szentelt webhelyeken.

 

„Átlátható módon nyilvánosságra hozzuk ennek a dezinformációs tevékenységnek az eszközeit. Felfedjük az elkövetett támadásokat, beleértve a bizonyítékokat is”

 

– mondta a francia külügyminiszter.

 

Moszkva célja, hogy zavart keltsen a polgárok körében, fokozza a politikai megosztottságot és destabilizálja a demokráciákat – mondta Séjourné, hozzátéve:

 

„Amikor az Európai Unió három nagy országa egyszerre lép fel ezzel szemben, annak bizonyosan ereje lesz”.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!