Nyitókép: SITA

 

A zöldek vezette Energiaügyi Minisztérium törvényben kötelezné a gázszolgáltatókat, hogy fokozatosan növeljék a nem Oroszországból származó földgáz arányát.

Az ukrajnai háború óta az Európai Unió legtöbb országa nagy mértékben csökkentette orosz gázfüggőségét, az orosz gázszállítás volumene a háború előtti harmadára esett az EU-ban, ám a mai napig a kivételekhez tartozik Ausztria is. Nyugati szomszédunknak máig 98 százalékban a háborús Oroszország szolgáltatja a földgázt.

 

Ezen akar most változtatni a bécsi kormány, pontosabban az energiaügyi tárca irányítója, Leonore Gewessler. A zöldpárti miniszter bejelentette, hogy állami beavatkozással fog fellépni az Oroszországtól való nagy fokú gázfüggőség ellen.

 hirdetes_300x300  

 

Gewessler közölte: törvényben akarja kötelezni a gázszolgáltatókat, hogy igazolják a nem orosz földgáz fokozatosan növekvő arányát. „Jelenleg egyértelmű piaci kudarcot tapasztalunk. Van elég nem orosz földgáz, de azt az energiavállalatok nem veszik meg”. A megfelelő törvénymódosításhoz azonban kétharmados parlamenti többségre van szükség – tette hozzá.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!