Nyitókép: SITA

 

A tévéközvetítés szünetében Karikó Katalin is feltűnt a Pfizer reklámjában. Az Egyesült Államokban az év sporteseményének számító mérkőzést több mint százmillióan látták az országban. Az 58. Super Bowl eredménye: San Francisco 49ers – Kansas City Chiefs 22-25.

Idegtépő és nagyon szoros mérkőzésen védte meg Super Bowl kupáját a Kansas City Chiefs. Az észak-amerikai profi futball liga döntője, amelyet idén Las Vegasban rendeztek, az Egyesült Államok legnézettebb sporteseménye. A televíziók előtt évről évre több mint százmillióan követik.

 

Kansas City Chiefs offensive tackle Wanya Morris (64) celebrates a win after the NFL Super Bowl 58 football game against the San Francisco 49ers, Sunday, Feb. 11, 2024, in Las Vegas. The Chiefs won 25-22. (AP Photo/John Locher)

 

 hirdetes_300x300  

A Chiefs-nek ez a harmadik győzelme öt év alatt. Az irányítójuk, Patrick Mahomes már megkérdőjelezhetetlenül felküzdötte magát a legendás játékosok sorába. A harmadik Super Bowlját nyerte a hatodik olyan évben, amikor az egész szezonban kezdőjátékos volt. Így beérte az NFL egyik hírességének, Tom Brady-nek az eredményét.

 

A Kansas City Chiefs vezető edzője, Andy Reid a mérkőzés után a védelmet méltatta: „A védekező játékosok elképesztőek voltak, miközben a támadóink kitartóan nyomultak előre. Nagyon büszke vagyok az egész csapatra”

 

Travis Kelce és Taylor Swift a mérkőzés után
Travis Kelce és Taylor Swift a mérkőzés után. Kép forrása: SITA

 

A Chiefs egyik játékosa, Travis Kelce, aki egyébként a Grammy-díjas énekesnő, Taylor Swift párja, arról beszélt, hogy egész évben ezért harcoltak. Szertenék elérni, hogy egymás után háromszor is a magasba emelhessék a Lombardi-trófeát. Ezért küzdenek a következő szezonban.

 

A Super Bowl nézettsége miatt nem csak a sportról szól, hanem a szünetekben fellépő sztárokról és a televíziós reklámokról is. Idén a Pfizer gyógyszergyár készített egy 60 másodperces spotot a tudomány feljődéséről és a gyógyszergyár 175 éves történetéről. A tudósok sorában feltűnik Karikó Katalin is.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!