Nyitókép: nypost.com

 

Az elkövető(k) akár 10 évet is kaphatnak.

 

Nem mindennapi esetről számol be az amerikai sajtó, mely Alabama államban történt. Az ellopott forgó torony nem a földön, több darabban hevert, hanem a helyén volt, és rendeltetésszerűen működött is, olvasható a HVG cikkében.

 

A tolvajok egy helyi rádióállomást, a WJLX-et rabolták ki, és vittek a helyszínről mindent – az említett középhullámú, rozsdamentes acél adótornyukat is beleértve. Amit egyszerűen „kivágtak”, rajta minden adóberendezéssel. A rádiót vezető Brett Elmore múlt pénteken értesült a lopásról, amikor kertészek érkeztek a területre – ők pedig arról tájékoztatták, hogy a toronynak bizony lába kélt.

 hirdetes_300x300  

 

Elmore érthető okokból nem hitt a fülének először, de a valóság tényleg az, hogy a tornyot egyszerűen kivágták, majd elvitték – csak az elvágott tartókábelek jelezték, hogy egykoron ott volt.

 

Hogy ki és milyen okból tulajdonította el – ráadásul feltűnésmentesen – az adótornyot, az rejtély. Az viszont biztos, hogy bajban lehet, ha megtalálják: a tette ugyanis szövetségi bűncselekménynek minősül, amiért akár 10 év börtön is járhat. A dolog nagyságából fakadóan az biztosra vehető, hogy több elkövetőről van szó.

 

HVG

Megosztás:
Címkék: adótorony lopás

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.