Nyitókép: Russian Defense Ministry Press Service via Politico

 

Oroszország újabb rakétacsapáshullámot indított Kijev és más ukrán városok ellen csütörtök reggel. Ukrán közlés szerint az orosz rakéták a kritikus infrastruktúrát célozták, lakó- és kereskedelmi épületeket rongáltak meg, és legalább hat embert megsebesítettek az ország különböző részein.

 

Az orosz erők hét ukrajnai régiót vettek célba országszerte, köztük  Kijevet, valamint Dnyipro, Zaporizzsja és Lviv városokat – közölte az ukrán hadsereg, amelyet a Reuters hírügynökség idézett.

 

Szerhij Popko, a kijevi katonai közigazgatás vezetője azt mondta, hogy az ukrán légvédelem az összes rakétát lelőtte, amely a fővárost vette célba, és a városban nem keletkezett nagyobb kár.

 hirdetes_810x300  

 

Lviv városában az oroszok egy infrastrukturális létesítményt találtak el, valamint több lakóépületet és személygépkocsikat is megrongáltak – közölte Makszim Kozytszkij regionális kormányzó. Hozzátette: Legalább két ember megsérült a támadásban.

 

Infrastruktúrális károkat jelentettek az Ukrajna nyugati részén fekvő Hmelnyickij régióban és a délkeleti Zaporizzsja városában is. Zaporizzsjában négy ember megsérült, és egy iskola, valamint egy kiskereskedelmi üzlet is megrongálódott.

 

Körkép.sk, Lengyel Közszolgálati Rádió nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!