Nyitókép: SITA

 

Az Európai Bizottság elnöke úgy döntött, újabb ciklusban vezetné az EU fő döntéshozó testületét.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke megerősítette: ismét jelölteti magát a Bizottság elnöki posztjáért – a politikusnő ezt konzervatív pártjának tagjaival közölte Németországban.

 

Ursula von der Leyen úgy válhatott az egyetlen valóban esélyes jelöltté a posztra, hogy az elmúlt években több ügy miatt is bírálták, de nem találtak a helyére megfelelő kihívót. A Politicónak nemrég egy uniós diplomata elmondta, hogy a Bizottság elnöke rendszeresen túllépi hatáskörét, döntései előtt nem egyeztet az uniós tagállamok vezetőivel, hanem tanácsadóinak szűk körére hallgat.

 hirdetes_810x300  

 

Von der Leyen Brüsszel egyik erős embere lett, politikai harcaiból megerősödve került ki, és minden eséllyel újabb öt évig ott fog állni a Bizottság élén – írta egy hónapja az uniós portál, amely szerint a politikusnő eddigi programját – zöld energia, digitalizáció és versenyképesség – vinné tovább a következő ciklusban is.

 

A német kereszténydemokrata politikus – volt német szociális, majd védelmi miniszter – Brüsszelben Angela Merkel exkancellár protezsáltjának számít, aki azonban a Bizottság elnökeként rövidesen tekintélyt szerzett magának, munkabírása, határozottsága, pontossága tiszteletet váltott ki.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!