Nyitókép: BBC

 

Az Oscar-díjas Sam Mendes négy új filmet rendez a Beatles együttesről: egyet-egyet minden Beatles-tag szemszögéből – írta szerdán a BBC News.

 

Paul McCartney, Ringo Starr, valamint a néhai John Lennon és George Harrison családja már áldását adta a produkciókra, amelyek elkészítéséhez Mendes a zenei jogokat is megszerezte.

 

 hirdetes_300x300  

A négy filmet a Sony Pictures és Mendes Neal Street produkciós cége gyártja. A mozis bemutatókat 2027-re tervezik. Az egyelőre nem derült ki, hogy egyszerre, vagy egymás után forgalmazzák-e a produkciókat. A Sony közlése szerint erről még idén tájékoztatják majd a közönséget.

 

Mendes filmes projektje lesz az első forgatókönyv alapján készülő produkció, amelyhez a Beatles és az Apple Corps biztosítja a teljes körű biográfiai és zenei szerzői jogokat.

 

Az 59 éves rendező korábbi filmjei között szerepel az Amerikai szépség, A fény birodalma, a Skyfall és a Spectre – A fantom visszatér is.

 

A Beatlest mindmáig a legnagyobb brit együtteseként emlegetik az olyan klasszikussá vált lemezeiknek köszönhetően, mint a Rubber Soul, Revolver, Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band és az Abbey Road. Legnépszerűbb számaik között van a Yesterday, Hey Jude, A Hard Day’s Night, Eight Days A Week, Let It Be, Come Together, Here Comes The Sun, Twist and Shout, Love Me Do és a Help!

 

Az együttes dalainak zömét Lennon és McCartney írta.

 

A BBC felidézte, hogy több mint 50 évvel a Beatles felbomlása után, tavaly novemberben jelent meg az együttes „utolsó dala”, amely azonnal a brit slágerlisták élére ugrott. A Now and Then című számot eredetileg John Lennon vette fel egy 1970-es évekbeli demóanyagra, az együttes két még életben lévő tagja, Paul McCartney és Ringo Starr pedig tavaly öntötték végső formájába.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!