Nyitókép: atlanticcouncil.org

 

Moszkva bosszút áll a nyugati országokon az Oroszország ellen bevezetett szankciókért – jelentette ki Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök szombaton.

 

„A (szankciók) oka egyértelmű: minél rosszabbul járnak Oroszország polgárai, annál jobb a nyugati világnak” – írta Medvegyev a Telegram alkalmazásban. „Ezt nem szabad elfelejtenünk, és ahol csak lehet, megtorolnunk kell” – tette hozzá.

 

Medvegyev felszólította az oroszokat, hogy gazdasági téren okozzanak nehézségeket a Nyugatnak, és szítsák a lakosság elégedetlenségét a nyugati országok hatóságai által hozott politikai intézkedésekkel szemben.

 hirdetes_300x300  

 

Az Egyesült Államok pénteken több mint 500 új szankciót jelentett be válaszul Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus halálára és az ukrajnai orosz invázió kezdetének második évfordulóján.

 

Ezek az intézkedések Oroszország pénzügyi szektorát, köztük a Mir fizetési rendszert vagy a hadiipart, a beszerzési hálózatokat és a már bevezetett szankciókat kijátszó, több kontinensen működő szervezeteket sújtják.

 

Az uniós tagállamok közben elfogadták a 13. szankciócsomagot, amelyek az Európai Bizottság szerint Oroszország katonai technológiához (különösen drónokhoz) való hozzáférésének további korlátozását és a szankciós lista bővítését jelentik. Az intézkedések 106 magánszemélyre és 88 jogi személyre vonatkoznak. Összesen már 2000 személy és szervezet szerepel az uniós szankciós listán.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.