Nyitókép: BBC

 

Az indiai államvasutak vizsgálatot rendelt el, miután vasárnap az egyik tehervonat több mint 70 kilométert tett meg mozdonyvezető nélkül. A vonat nagy sebességgel több állomáson is áthaladt, amit a közösségi oldalakon megosztott videók rögzítettek.

 

A vonat mozdonyvezető nélkül a Dzsammu és Kasmír régióbeli Kathua állomásról a szomszédos Punjab államban lévő Hoshiarpurba közlekedett.

 

Az Indiai Vasutak tájékoztatása szerint a vonatot végül leállították, személyi sérülés nem történt.

 hirdetes_300x300  

 

A tehervonat ellenőrizetlen futása helyi idő szerint vasárnap reggel 7 óra 25 perctől reggel 9 óráig történt. A szerelvény 53 zúzott kővel megrakott kocsiból állt.

 

 

A mozdonyt eredetileg a mozdonyvezető és segédje vezette. A Kathua városában történt megállás közben azonban mindketten leszálltak egyeztetett személyzetcsere keretében. A szerelvény ezután elindult a lejtőn lefelé lejtő síneken, és fokozatosan közel 100 kilométeres óránkénti sebességet ért el. Öt állomáson ment keresztül, mielőtt megállították.

 

Az indiai vasutak igyekszik kideríteni az eset pontos okát, hogy a jövőben hasonló eset ne fordulhasson elő. Az irányítatlan vonatot a sínekre helyezett fahasábok segítségével lassították le, majd megállították. Az eset ideje alatt elővigyázatosságból lezárták az összes vasúti átjárót a érintett pályaszakaszon.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!