Nyitókép: SITA

 

Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnök Párizsban 20 európai állam- és kormányfő, valamint más nyugati tisztségviselők találkozóján vett részt hétfőn. Az összejövetelen demonstrálni kívánták az Ukrajna mögötti egységet a harmadik évébe lépett orosz invázió idején.

 

A találkozót Emmanuel Macron francia elnök szervezte, és Fico szerint a légkör szabályosan harci, háborús volt.

 

 hirdetes_300x300  

„Mindenáron támogatni kívánták a háborút, mindent megtenni annak érdekében, hogy a háború mindenáron folytatódjon. Nagyon meglepett, hogy a béketervről egy szó sem esett”

 

– kommentálta a szlovák miniszterelnök a találkozót a Kormányhivatal által a Körképnek küldött videóban, melyet közösségi oldalára is feltöltött.

 

French President Emmanuel Macron, center, delivers a speech at the Elysee Palace in Paris, Monday, Feb. 26, 2024. More than 20 European heads of state and government and other Western officials are gathering in a show of unity for Ukraine, signaling to Russia that their support for Kyiv isn’t wavering as the full-scale invasion grinds into a third year. (Gonzalo Fuentes/Pool via AP)

 

Fico elmondta azt is, hogy vannak országok, amelyek készek saját katonáikat küldeni Ukrajnába. Szerinte vannak olyan országok is, amelyek azt mondják, hogy ezt soha, és olyanok is, amelyek szerint ezt a javaslatot meg kell fontolni.

 

„Békepárti kormányunk elutasítja a háború folytatását, nem küldünk fegyvert Ukrajnába, és csak a civil projektekre koncentrálunk”

 

– mondta a szlovák miniszterelnök.

 

Fico szerint a legfontosabb a kormánykoalíción belüli megállapodás, miszerint soha nem fognak beleegyezni abba, hogy ebben a háborúban akár egy szlovákiai katona is Ukrajnába menjen.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!