Nyitókép: en.softonic.com

 

A napokban minden uniós felhasználót fontos döntés elé állít a Facebook Messenger. Lehetőség nyílik arra, hogy az ember leválassza a Messenger üzenetküldőt a nagy Facebook-fiókjáról. A HVG elmagyarázta, melyik döntés mivel jár.

 

Mint írják, egyre többen találkozhatnak a Messenger androidos és iOS-es változatában egy felugró üzenettel, ami azt hangsúlyozza, hogy döntést kell hozni a felhasználónak „a Messenger-élményéről”. A marketingszövegen túl azonban egy fontos döntésről van szó: arról, hogy az eddigi módon, a Facebookkal együtt használná valaki a Messengert, vagy leválasztaná az üzenetküldőt a közösségi oldalról. Hab a tortán, hogy nincs menekvés: ha az üzenet megjelent, dönteni kell. Vagy a „Kezdésre” lehet kattintani, vagy a jobb felső sarokban kijelentkezni. Más opció nincs.

 

A folyamatot megkezdve egy magyarázóoldal tölt be, ahol azt ecseteli a Meta, hogy az egyes döntések következményeként mi fog történni. A Facebook és a Messenger együttes használata praktikusan azt jelenti, hogy minden marad a régiben, és az eddig megszokott módon lehet használni a Facebookot, valamint a Messenger üzenetküldőt – szinkronban.

 hirdetes_300x300  

 

A hatás akkor jelentős, ha valaki úgy dönt, leválasztja a Messengert. Ehhez ugyanis létre kell hozni egy teljesen új Messenger-fiókot, ami független a Facebooktól, de még egy sor változás is történik.

 

  • A Facebook-fiókkal eddig folytatott üzenetváltások a Facebookban megmaradnak, ám a Messengerből többé nem lehet elérni őket.
  • A Messenger-fiókban nem lehet majd hozzáférni a facebookos ismerősök listájához, minden felhasználót egyesével kell meghívni a beszélgetéshez.
  • Néhány Facebook-specifikus funkció nem lesz elérhető (közösségi chatek, történetek).

 

Röviden tényleg arról van szó, hogy a Messenger teljesen leválik a Facebookról, de azzal elvész minden eddigi adat is az applikációban – és a korábbi beszélgetések csak a Facebookból lesznek hozzáférhetők.

 

A Meta ugyanakkor azt ígéri, ez a döntés bármikor megváltoztatható, ha valaki a facebookos adataival lép be a Messengerbe.

 

Azt a Meta a felugró üzenetben és a bővebb leírásban sem részletezi, hogy mi indokolja a kötelező választást.

 

HVG

Megosztás:
Címkék: Facebook messenger META

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!