Nyitókép: SITA

 

Dopping miatt négy évre eltiltották Paul Pogbát, a torinói Juventus és a francia válogatott 30 éves középpályását. A Sportbíróság így eleget tett az olasz doppingellenes hatóság kérésének, számolt be róla a helyi média.

 

A 2018-as világbajnok tesztoszterontesztje tavaly augusztus 20-án lett pozitív az Udinese elleni meccs után, egy véletlenszerű doppingellenőrzésen, amelyen nem kapott játéklehetőséget. Ezután még két meccsen lépett pályára a Juventus színeiben, de miután az A mintában pozitív eredményt produkált, szeptember 11-től ideiglenesen felfüggesztették. A B minta októberi kontrollanalízise megerősítette a pozitív eredményt.

 

 hirdetes_300x300  

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szabályai szerint négyéves eltiltás a szokásos büntetés a szteroidhasználatért. A Gazzetta dello Sport című újság már decemberben beszámolt arról, hogy a Juventus szerződésbontást tervez a játékossal. Azt is kijelentette, hogy a klub akár magas kártérítést is követelhet.

 

Pogba először 2012 és 2016 között játszott az „Öreg Hölgy” mezében, majd a Manchester Unitedhez távozott, ahonnan tavaly tért vissza a Juventushoz. Sérülése miatt azonban csak 10 tétmérkőzést játszott az első szezonban, miután visszatért a torinói csapathoz, és a mostani szezonban mindössze kettő..

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!