Nyitókép: AFP via volt.at

 

Eltemették Alekszej Navalnijt. Az orosz ellenzéki politikus koporsóját a moszkvai Boriszov temetőben Frank Sinatra My way című dalának és a Terminátor 2. című film zenéjének kíséretében helyezték a sírba.

 

Mindazok, akiknek sikerült eljutniuk a temetőbe, egy maréknyi földet dobtak a sírba – jelentette a brit BBC. A helyi szokás szerint a Navalnij holttestét tartalmazó koporsót még egyszer kinyitották, hogy végső búcsút vehessenek tőle szülei és a hozzátartozói.

 

People pay their last respects as the open casket of Russian opposition leader Alexei Navalny is placed next to the burial site at the Borisovskoye Cemetery, in Moscow, Russia, Friday, March 1, 2024. Under a heavy police presence, thousands of people bade farewell Friday to Alexei Navalny at his funeral in Moscow after his still-unexplained death two weeks ago in an Arctic penal colony. (AP Photo)

 

 hirdetes_300x300  

Navalnij felesége, Julija és gyermekei, Dasha és Zakhar azonban nem voltak jelen a temetésen, ahogyan Navalnij legközelebbi munkatársai sem, akik az ukrajnai háború kitörése óta száműzetésben élnek. Oroszországban ugyanis őrizetbevétel fenyegetné őket az orosz hadseregről szóló állítólagos dezinformációk terjesztése miatt.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!