Nyitókép: SITA

 

A Volkswagen német autóipari konszern tavaly 2,1 százalékkal 22,6 milliárd euróra növelte üzemi eredményét, jelentette be pénteken a cég, amelyhez a Škoda Auto is tartozik. A Volkswagen 15,5 százalékkal 322,3 milliárd euróra növelte eladásait, idén azonban a növekedés lassulására számít. Az előrejelzések miatt a cég részvényei jelentősen gyengültek, így közel öt százalékos veszteséggel zárták a március 1-i kereskedést.

 

Az autógyártó azt jósolta, hogy idén akár öt százalékkal is növekedni fognak az eladások. Arno Antlitz pénzügyi igazgató rámutatott a gyenge gazdasági kilátásokra, valamint az éles versenyre. Hozzátette azonban, hogy a cégnek hasznot kell húznia a nagyszámú új termékből és a folyamatos fegyelemből a költségek ellenőrzése terén.

 

 hirdetes_300x300  

A Volkswagen korábban bejelentette, hogy tavaly 11,8 százalékkal 9,24 millió járműre növelte globális eladásait, az előző évi 7 százalékos visszaesést követően. A Škoda Auto tavaly 866 800 járművet adott át vásárlóinak világszerte. Ez éves szinten 18,5 százalékos növekedést jelent.

 

A Volkswagen Európa legnagyobb autógyártója. A globális autópiacon ez a német konszern a második helyen áll a japán versenytárs Toyota Motor mögött.

 

A Škoda Auto három gyártóüzemet üzemeltet Csehországban. Gyártó kapacitással rendelkezik Kínában, Szlovákiában és Indiában, főként koncerni partnerségek révén, valamint helyi partnerrel együttműködve Ukrajnában is.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!