Nyitókép: SMTI

 

Harmadjára találkozik ma Orbán Viktor Donald Trumppal. A pénteki megbeszélés kulcsfontosságú lehet, hiszen Trump a republikánusok elnökjelöltje, Joe Biden regnáló elnök egyetlen kihívója. Orbán Viktor többnapos látogatáson tartózkodik az Egyesült Államokban, csütörtökön Washingtonban tartott előadást a magyar miniszterelnök.

 

A mai napon találkozik Orbán Viktor és Donald Trump, a politikus, milliárdos üzletember floridai birtokán. Nem először találkozik a két politikus, Trump elnökként már 2019-ben fogadta a miniszterelnököt a Fehér Házban.

 

 hirdetes_300x300  

Az Euronews érdekes összeállítást készített Trump floridai, Mar-a-Lago-i birtokáról, ahol a magyar miniszterelnököt fogadja.

 

Orbán Viktor 2022 nyarán már járt Trump birtokán, akkor többek között elkísérte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, valamint Susie Wiles, a Save America igazgatója és Taylor Budowich, a Save America kommunikációs igazgatója.

 

A mostani találkozóval kapcsolatban Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a beszélgetés fő vezérvonala a magyar–amerikai kapcsolatok helyrehozásának lehetséges  forgatókönyvei, illetve az európai béke megteremtésének feltételei lesznek.

 

A találkozónak egyébként a tengerentúlon is nagy visszhangja van, a The European Conservative című folyóirat többek között azt írta: a két vezető sikeres, Magyarországon javul az életszínvonal, népszerű a lakosság körében a családbarát politika, támogatják a migráció visszaszorítására irányuló lépéseket. A cikkben kitértek arra, hogy a magyar miniszterelnök a liberális fősodortól eltérő politikája hatással van az európai politikára is.
Orbán Viktor és Donald Trump pénteki találkozójának az is jelentőséget és aktualitást ad, hogy a szuperkeddi előválasztási eredmények után szerdán biztossá vált, hogy a novemberi elnökválasztáson Joe Biden elnök kihívója Donald Trump lesz.

Mint ismert Orbán Viktor többnapos látogatáson tartózkodik az Egyesült Államokban, ahol csütörtökön neves amerikai közszereplők előtt tartott előadást Washingtonban, ahol a Heritage (Örökség) alapítvány vendége volt. Orbán Viktorral Kevin Roberts, a Heritage elnöke beszélgetett,

 

A közönség soraiban a legnevesebb amerikai jobboldali politikusok, elemzők, közéleti személyiségek foglaltak helyet.

Híradó.hu, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!