Nyitókép: MTI

 

A Vatikán igyekezett magyarázatot adni Ferenc pápának egy interjújában tett megjegyzéseire, amelyben azt javasolta Kijevnek, hogy „legyen bátorsága a fehér zászlóhoz” és tárgyaljon a békéről Oroszországgal.

Finomított Ferenc pápa korábban tett kijelentésein a Vatikán. A katolikus egyházfő a svájci RSI televízióval februárban készült és március 20-án sugárzott interjúban úgy fogalmazott, Ukrajnának vennie kell a bátorságot ahhoz, hogy kitűzze a fehér zászlót, és tárgyalásokat folytasson az Oroszországgal folytatott háború befejezéséről.

 

A pápa szerint „az a legerősebb, aki megvizsgálja a helyzetet, gondol a népre, van bátorsága felemelni a fehér zászlót és tárgyalni. Amikor látod, hogy legyőznek, hogy a dolgok nem mennek jól, akkor legyen bátorságod tárgyalni” – jelentette ki a katolikus egyházfő.

 hirdetes_300x300  

 

Ferenc pápa felvetette a kérdést, hogy a háborúnak végül hány halálos áldozata lesz. és tárgyalásokat sürgetett a nemzetközi hatalmak és egy közvetítő bevonásával. „Ne szégyelljetek tárgyalni, mielőtt a dolgok még rosszabbra fordulnak” – mondta.

 

A Szentszéki Sajtóiroda igazgatója, Matteo Bruni kifejtette, hogy a szentatya a tárgyalásokra utalt a kijelentésével, és a tárgyalások soha nem jelentenek kapitulációt.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!