Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

Az illegális migráció okozta kihívásokról és az Európai Unió jövőjéről is szó volt Kövér László házelnök és Peter Pellegrini, a Szlovák Nemzeti Tanács elnökének hétfői budapesti megbeszélésén.

 

Kövér László a találkozó után tett sajtónyilatkozatában kiemelte: az Európai Unió keretei közötti együttműködés rendkívül fontos kérdés. A migráció mellett ide tartozik az unió jövője is – mondta a magyar Országgyűlés elnöke, hangsúlyozva: a bővítés területén hasonló elveket és célokat követ a két ország.

 

 hirdetes_300x300  
Budapest, 2024. március 11.
Peter Pellegrini, a szlovák parlament, a nemzeti tanács elnöke (b) és Kövér László, az Országgyûlés elnöke (j) tárgyal az Országházban 2024. március 11-én.
MTI/Illyés Tibor

 

Fel kell gyorsítani a délkelet-európai, csatlakozásra váró államok felvételét, „hovatovább erkölcsileg teljesen vállalhatatlan és méltánytalan” az az elbánás, amiben az Európai Unió ezeket az államokat részesíti – mutatott rá.

 

Kövér László azt mondta: az Európai Unió szervezeti-szerződéses rendszerének átalakításában is hasonló érdekek és elvek mozgatják Magyarországot és Szlovákiát.

 

Budapest, 2024. március 11.
Peter Pellegrini, a szlovák parlament, a nemzeti tanács elnöke (b) és Kövér László, az Országgyûlés elnöke nyilatkozik a sajtó munkatársainak az Országházban 2024. március 11-én.
MTI/Illyés Tibor

 

Peter Pellegrini, a Szlovák Nemzeti Tanács elnöke nagyra értékelte a megbeszélések nyitottságát és közvetlenségét.

 

Kiemelte: ugyanaz az álláspontja a két országnak az illegális migráció elleni harcról és mindkét ország védi a schengeni határ rá eső részét.

 

Budapest, 2024. március 11.
Kövér László, az Országgyûlés elnöke (j) fogadja Peter Pellegrinit, a szlovák parlament, a nemzeti tanács elnökét (b) az Országházban 2024. március 11-én.
MTI/Illyés Tibor

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!