Nyitókép: SITA

 

Nyilvánosan kért bocsánatot Katalin wales-i hercegné, amiért „belepiszkált” abba a felvételbe, amelyet vasárnap, a brit anyák napja alkalmából publikáltak a wales-i hercegi pár saját közösségi oldalán.

A trónörökös felesége ugyanitt kért bocsánatot, mondván: „Sok amatőr fotóshoz hasonlóan én is kísérletezek alkalmanként a szerkesztéssel”. Hozzátette: elnézést kér az ebből eredő „zűrzavarért”. A Vilmos wales-i herceg által készített kép volt az első  fotó, ami megjelent Katalinról a hercegné januári műtéte óta.

 

A Kensington-palota fotót közölt Katalin hercegnőről

 hirdetes_300x300  

 

A fotónak amiatt is különös jelentősége van, mert az utóbbi hetekben számos összeesküvés-elmélet kezdett terjedni az interneten Katalin hercegnéről, akinek állapotáról műtéte óta nem kommunikál érdemben a Kensington-palota, és hivatalos felvétel sem jelent meg róla tavaly december óta. Lesifotó azonban akadt: múlt héten a TMZ amerikai híroldal közzétett egy teleobjektívvel készített képet a windsori birtokon hajtó hercegnéről.

 

Az előzmény

 

A vasárnap reggel közzétett anyák napi képre a világ vezető hír- és fotóügynökségei „gyilkolási parancsot” adtak ki vasárnap éjjel. Az utasítás értelmében az ügynökségek visszavonták és törölték a felvételeket. A Getty Images, az AFP, a Reuters és az Associated Press is törölte a fotót, megjegyezve, hogy „a hercegné bal kezének elhelyezkedése nem megfelelő”.

 

A wales-i hercegi pár hivatala, a Kensington-palota nem kommentálta a fejleményt, ugyanakkor a kép továbbra is látható a pár Instagram-oldalán.

 

 

Megtörténhetett, hogy az eredeti fotón némi szerkesztést végeztek el, ami zavart okozott a hírügynökségek ellenőrzési rendszerében. Ez nem azt jelenti, hogy a fotó hamisítvány, vagy hogy a wales-i hercegné rosszabbul van, mint ahogy a képen látszik. Utóbbi valószínűtlennek tűnik, és nagyon kockázatos stratégia lenne a palota csapatától, véli a BBC.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!