Nyitókép: Körkép.sk

 

Az Európai Bizottság egyetértett a gazdákkal, és a közös agrárpolitika részeként javasolta az eddigi ökológiai követelmények egy részének eltörlését. Az egyik például a föld egy részének pihentetése a biológiai sokféleség előmozdítása érdekében. Ezen követelményeknek való megfelelés mostantól önkéntes lesz.

 

Az EU végrehajtó testülete azt is közölte, hogy felméri, lehetséges-e korlátozni az orosz mezőgazdasági termékek EU-ba irányuló importját. A bizottság reagál a gazdák tiltakozására, akik az elégtelen bevételekre, a bürokráciára, a növekvő költségekre és a földgazdálkodás feltételeire panaszkodnak.

 

 hirdetes_300x300  

„Ezen javaslatok célja, hogy csökkentsék az uniós gazdálkodók ellenőrzési terheit, és nagyobb rugalmasságot biztosítsanak számukra bizonyos környezeti feltételek teljesítésében”

 

– áll az Európai Bizottság közleményében. Az EB a hónap végén tárgyal a javaslatról a tagországok mezőgazdasági minisztereivel. A gazdálkodók támogatása is az egyik fő témája a közelgő EU-csúcsnak, amelyre jövő héten csütörtökön és pénteken kerül sor Brüsszelben.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!