Nyitókép: United Airlines via aero.de

 

Elvesztette a külső panel egy részét a United Airlines egyik Boeing 737-es repülőgépe, amely pénteken Kaliforniából indult Oregonba. A gép egy régebbi, körülbelül 25 évvel ezelőtt gyártott 737-800-as, amely helyi idő szerint péntek reggel szállt fel a San Franciscó-i repülőtérről. A fedélzeten 139 utas és hat fős személyzet tartózkodott.

 

Az egyik külső panel elvesztését csak az oregoni Medford repülőtéren végzett rutinellenőrzés során fedezték fel. A repülés során nem történt komplikáció vagy személyi sérülés. A landolás után rövid időre lezárták a repülőteret, hogy a leesett panel maradványait megkeressék, de végül nem találtak semmit.

 

A Boeing által gyártott repülőgépeket sorozatosan érintik a különféle incidensek, amelyek kérdéseket vetnek fel a minőségi és biztonsági előírásokkal, illetve azok betartásával kapcsolatban. Legutóbb az év elején egy majdnem teljesen új Boeing 737 MAX 9-es gépen lazult meg egy oldalsó panel nem sokkal a felszállás után, ami miatt vissza kellett térni a repülőtérre.

 hirdetes_300x300  

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!