Nyitókép: SITA

 

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető hétfőn személyesen felügyelte az ország nyugati részén zajló tüzérségi gyakorlatokat. A katonai műveletben részt vevő egységek „új, szupernagy” hordozórakétákkal vannak felszerelve – jelentette ma a KCNA észak-koreai állami hírügynökség.

 

A KCNA szerint a gyakorlat célja az új, 600 milliméteres ballisztikus rakéták tényleges harci képességeinek, valamint a kezelők moráljának és felkészültségének tesztelése volt. A gyakorlat része volt a rakéta légi robbanásának szimulációja előre meghatározott célpont felett. Kim szerint az egységek kiváló harckészültséget tanúsítottak.

 

 hirdetes_300x300  

Észak-Korea beszámolója a gyakorlatról egy nappal azután érkezett, hogy Dél-Korea és Japán közölte, hogy a KNDK több rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki a tengerbe, ami az első ilyen rakétakísérlet az elmúlt két hónapban.

 

A tesztekre és gyakorlatokra  akkor került sor, amikor Antony Blinken amerikai külügyminiszter Dél-Koreába látogat, valamint röviddel az amerikai és dél-koreai hadsereg nagyszabású, tíznapos hadgyakorlatának befejezését követően.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!