Nyitókép: via ilmessaggero.it

 

Nagy-Britannia visszautasította azokat az állításokat, amelyek szerint III. Károly brit király elhunyt. A fakenews Oroszországban kezdett el terjedni – jelentette a DPA német hírügynökség.

 

„Tájékoztatjuk Önöket, hogy a III. Károly király haláláról szóló hírek hamisak ” – közölte az ukrajnai brit nagykövetség az X platformon. Az oroszországi brit külképviselet szintén azt írta, hogy az állítások hamisak.

 

A brit uralkodó haláláról szóló hamis állítások hétfő déltől kezdtek terjedni, először az orosz nyelvű közösségi háló egy részén, különösen a Telegramon, amelynek csatornái a szenzációhajhászásra szakosodtak – írja a DPA. Majd az üzenetet felkapták az orosz online bulvárlapok – még mielőtt kiderült volna, hogy a hír hamis.

 hirdetes_300x300  

 

A brit királyi család az utóbbi időben egyre gyakrabban kényszerül szembenézni különböző pletykákkal és összeesküvés-elméletekkel. Károly király jelenleg rákbetegség miatt kezelés alatt áll, de továbbra is ellátja feladatát. Fia, Vilmos herceg felesége, Katalin hercegné pedig jelenleg egy hasi műtétből lábadozik, és a húsvéti ünnepek után tér vissza a teendőihez.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!