Nyitókép: Facebook, Vitézy Dávid

 

Vitézy Dávid városfejlesztési szakember a Facebook-oldalán kedden közzétett videójában bejelentette, hogy indul a főpolgármester-választáson.

 

Az ajánlatom a fővárosiaknak Budapest valódi fejlesztése „pártpolitikai csaták, üres ígéretek és egymásra mutogatás helyett” – mondta Vitézy Dávid.

 

Szerinte Budapesten öt súlyos problémával nézünk szembe: nincs elég megfizethető lakás és drága az albérlet; nem elég jó a közösségi közlekedés a külső kerületekből és az agglomerációból; az egészségügyi ellátás színvonala egyre csak romlik, elavultak, lerobbantak a kórházak, rengeteget kell várakozni, és teljes osztályok zárnak be személyzet híján. Továbbá a fővárosi közterek nem elég otthonosak, nincs elég zöldfelület és sétálóutca, a körúton túli Budapestet pedig, ahol „a budapestiek háromnegyede él, magára hagyták, minden fejlesztési forrás a turistabelvárosba jut”.

 hirdetes_300x300  

 

 

Vitézy Dávid szerint – aki magát városfejlesztési szakemberként említi – azért nem sikerült ezeket a problémákat megoldani, mert Budapest „pártpolitikai csatatérré változott”.

 

Minden ügyet átsző a két politikai oldal háborúja: míg a kormány sorra leállítja a fontos budapesti fejlesztéseket és elvonja a forrásokat, addig a városvezetés áldozatszerepben tetszeleg, és még akkor is tétovázik, amikor minden lehetősége meglenne határozottan előrelépni – mondta.

 

Vitézy Dávid kijelentette, ma a budapesti politika egymásra mutogatásról, konkrétumok nélküli ígérgetésről és üres lájkbajnokságról szól.

 

Nem várhatjuk Budapest problémáinak megoldását azoktól, akik a problémáinkat okozták – fogalmazott.

 

Vitézy Dávid elmondta: húsz éve dolgozik Budapest fejlesztésén, civil közlekedési aktivistaként kezdte, alapítójaként vezette a Budapesti Közlekedési Központot, majd a Budapesti Fejlesztési Központot, jelenleg is városfejlesztési szakemberként dolgozik.

 

Kész terveink vannak Budapest további fejlesztésére, új parkokra és közterekre, a HÉV-ek és a vasút megújítására, újabb villamosvonalak fejlesztésére, a rozsdaövezetek helyén megfizethető lakások építésére – közölte.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!