Nyitókép: SITA

 

A korábbi svéd futballedző, Sven-Göran Eriksson vezetésével az FC Liverpool legendái jótékonysági mérkőzésen legyőzték az Ajax Amsterdamot. Erikssonnál, aki 2001 – 2006 között az angol válogatott szövetségi kapitánya volt, idén januárban előrehaladott állapotban rákot diagnosztizáltak.

Ma teljesült az álmom. Szerettem volna legalább egy mérkőzés erejéig a Liverpoolt irányítani, mely gyermekkorom óta a kedvenc csapatom volt,”

 

nyilatkozta a könnyekig meghatódott Eriksson.

 

 hirdetes_300x300  
Former England manager Sven-Goran Eriksson applauds the crowd after an exhibition soccer match between Liverpool Legends and Ajax Legends at Anfield Stadium, Liverpool, England, Saturday March 23, 2024. Former England boss Eriksson, who is a lifelong Liverpool fan, disclosed his terminal cancer diagnosis in January. (AP Photo/Jon Super)

 

Az edzőlegendát az Anfield Road közönsége állótapssal és ovációval köszöntötte. A vörösök mezében olyan játékosok léptek pályára, mint Gerrard, Torres, John Barnes vagy Ian Rush, az Ajax oldalán pedig például Davids. A találkozóról felvételeket, videókat a Liverpool Fb-oldalán találunk.

 

A mérkőzés előtt az angol klub jelenlegi vezetőedzője, Jürgen Klopp is üdvözölte a svédet a csapat szálláshelyén. A 76 éves Eriksson korábban olasz bajnoki címet szerzett a Lazioval, portugál bajnokságot nyert a Benficával, illetve hazájába, Svédországban is felért a csúcsra az IFK Göteborggal.

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!