Nyitókép: SITA

 

A rakétákat a 2014-ben annektált Krímből indították, az ukrán haderő szerint mindkettőt elfogták, így csak a törmelékeik okoztak kárt. Öt sérültről tudni.

A Kijevben tartózkodó nyugati tudósítok szerint az ukrán fővárost legalább négy hangos robbanás rázta meg hétfőn délelőtt 10 óra 30 perckor, nem sokkal azután, hogy bekapcsolták a légvédelmi szirénákat.

 

A honvédség a Telegramon szólította fel a lakosságot, hogy „sürgősen” keressenek menedéket. Szerhij Popko, a főváros egyik katonai vezetője a Telegramon azt írta, hogy egy elfogott rakéta törmeléke egy pecserszki lakóépületre hullott, és hasonló eset miatt megsérült egy lakóház a város Szolomjanszkij és Dnyiprovszkij kerületében is.

 

 hirdetes_300x300  

A Kyev Independentnek Vitalij Klicsko kijevi polgármester megerősítette a híreket, és közölte, hogy a mentőszolgálatokat az említett kerületekbe rendelték. Hozzátette, hogy Pecserszkben öten megsérültek, és hogy hármukat ellátták a helyszínen, míg a másik két személyt, köztük egy 16 éves lányt kórházba szállítottak.

 

 

További áldozatokról egyelőre nem tudni.

 

Később egy szintén elfogott rakéta törmelékét találták meg Holosiiv kerület egyik erdős részén, innen áldozatokról nem érkezett jelentés.

 

Mikola Olescsuk, az ukrán légierő parancsnoka azt mondta, hogy Oroszország két ballisztikus rakétát lőtt ki az orosz által megszállt Krím területéről, de mindkettőt elfogta az ukrán légvédelem.

 

Az Egyesült Államok ukrajnai nagykövete, Bridget Brink az X-en azt írta, hogy az elmúlt öt napban Oroszország több száz rakétát és drónt lőtt ki a szuverén Ukrajna ellen. Leszögezte: „Ukrajnának szüksége van a segítségünkre.”

 

Félő, hogy a pénteki, közel 140 halálos áldozatot számoló moszkvai terrortámadás miatt Oroszország az eddiginél is agresszívebb módon támadja majd Ukrajnát. A Kreml propaganda annak ellenére fogja rá a moszkvai támadást Kijevre, hogy azt magára vállalta az Iszlám Állam terrorszervezet, melynek több dzsihadistáját elfogták, négyüket pedig meg is vádolták a vérengzés elkövetésével egy moszkvai bíróságon.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!