Nyitókép: Körkép.sk

 

Nem mondott igazat a választások éjszakáján Forró Krisztián, a Magyar Szövetség elnöke. A Körkép.sk egyértelmű kérdésére akkor, hogy felajánlotta-e lemondását a csalódást keltő eredmények miatt, nem-ként értelmezhető választ adott.

 

További kérdésünkre, hogy az elnökség tagjai közül felmerült-e bárki részéről az igény az ő lemondására vonatkozóan, nemmel válaszolt.

 

Ezzel szemben több, egymástól független forrásból a Körkép.sk úgy értesült, hogy a választások éjszakáján  Forró mégiscsak felajánlotta lemondását az országos elnökség tagjainak.

 hirdetes_300x300  

 

Ők azonban a közeli EP-választásokra hivatkozva, saját pozíciójuk féltéséből nem fogadták el a bedobott törölközőt. A Körkép.sk úgy tudja, leginkább az EP-listavezető, a havi 25 ezer eurós EP-képviselőségre hajtó Berényi József volt az, aki azzal érvelt, hogy a kampány kellős közepén nem lenne ildomos destabilizálni a pártot az elnök lemondásával.

 

Ugyanezen az állásponton volt Világi Oszkár oligarcha bábja, az EP-lista harmadik helyén induló Orosz Örs is, aki szintén titkon reménykedik abban, le tudja karikázni Berényit is, majd kijuthat a jól fizető Brüsszelbe.

 

Forró Krisztián így egyelőre a csúfos bukás ellenére maradhat még ideig-óráig a párt élén maradhat. Amennyiben azonban a Magyar Szövertség nem szerez EP-mandátumat, pozíciója tarthatatlanná válik.

 

Nagy kérdés ugyanakkor, hogy tud-e brüsszeli mandátumot szerezni a párt akkor, amikor az államfőválasztás második fordulójában várhatóan inkább az otthonmaradást ajánlják majd választóiknak. Azaz, nem kiállva egyik jelölt, Pellegrini és Korčok mellett sem.

 

A passzivitásra, otthonmaradásra szoktatott felvidéki magyar ugyanis könnyen az otthonmaradást választhatja majd a júniusi európai parlamenti választásokon is. Megpecsételve ezzel nemcsak Berényi, de Forró Krisztián pártelnök sorsát egyaránt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.