Nyitókép: orest-pidlisetskyi via svidomi.in.ua

 

Nyugati és ukrán titkosszolgálatok segítették a Moszkva külvárosában található Crocus City Hall koncertteremben történt terrortámadás elkövetőit – közölte Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) vezetője.

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn azt mondta, hogy a mészárlást „radikális iszlamisták” követték el. Moszkva ugyanakkor továbbra is azt állítja, hogy Ukrajnának valamilyen módon köze volt a támadáshoz.

 

„Úgy véljük, hogy az akciót egyrészt maguk a radikális iszlamisták készítették elő, másrészt azt természetesen a nyugati titkosszolgálatok segítették, és az ukrán titkosszolgálatok is közvetlen kapcsolatba hozhatóak vele.”

 

 hirdetes_300x300  

– mondta kedden Bortnyikov. Megismételte a Kreml azon állítását is, hogy a támadók az ukrán határon keresztül próbáltak menekülni, amit Kijev abszurdnak nevez.

 

„Elárulok egy kis titkot: a másik oldalon hősként üdvözölték volna őket” – mondta Bortnyikov. Hozzátette, hogy bár Oroszország tudja, hogy ki szervezte meg a támadást, azt még nem sikerült kideríteni, hogy ki adta rá a parancsot. Bortnyikov semmilyen bizonyítékkal sem támasztotta alá állításait, Ukrajna pedig határozottan tagadja, hogy bármi köze lenne a támadáshoz.

 

A merényletet az Iszlám Állam Horaszán (IS-K) nevű szárnya vállalta magára.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.