Nyitókép: Bulkin Sergey/Imago

 

Nyikolaj Patrusev, az orosz Biztonsági Tanács titkára kedden azt állította, hogy Ukrajna a felelős a Moszkva egyik elővárosában elkövetett terrortámadásért, amelyet az Iszlám Állam dzsihadista csoport egyik mellékága vállalt magára. Kijev határozottan tagadja, hogy köze lenne a támadáshoz..

 

Arra a kérdésre, hogy Kijev vagy az Iszlám Állam egyik szárnya áll-e a Moszkva melletti Crocus City Hall koncert- és szórakoztató központban elkövetett támadás mögött, Patrusev azt mondta: „Természetesen Ukrajna”.

 

Közben Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn arról beszélt, hogy „radikális iszlamisták” a felelősek a támadásért, amely az elmúlt 20 év legtragikusabb támadása volt Oroszországban. Ugyanakkor azt is megismételte, hogy az elkövetők megpróbáltak Ukrajnába menekülni.

 hirdetes_300x300  

 

„Természetesen a kérdés, amelyre választ kell adni, hogy a terroristák a bűncselekmény elkövetése után miért próbáltak meg Ukrajnába távozni. Ki várta ott őket?”

 

–  tette fel a kérdést Putyin. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egyik vezető tanácsadója kedden ismét tagadta, hogy Kijev állna a támadás mögött, sőt: az orosz biztonsági szolgálatokat vádolta „hozzá nem értéssel”.

 

Bár az Iszlám Állam többször is magára vállalta a Krasznogorszk városában lévő Crocus City Hallban elkövetett támadást, Putyin szóvivője, Dmitrij Peszkov hétfőn nem kívánt nyilatkozni ezügyben, mondván: az ügy kivizsgálása még folyamatban van.

 

A koncertterem elleni terrortámadásnak legalább 139 halottja és 200 sebesültje van.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!