Nyitókép: SITA

 

Ismét csalók járják a háztartásokat, hogy átverjék az embereket. Ezúttal a telekommunikációs szolgáltatások területét érinti a visszaélés. Az egész lényege, hogy megkeresik az embereket, és internet, telefon vagy kábeltévés üzemeltetőjükre vonatkozó hamis adatokkal próbálnak szerződést kötni velük ezen szolgáltatások nyújtására.

 

Azt mondják például, hogy az adott faluban a szolgáltató már  nem fog tovább szolgáltatásokat nyújtani, mert eladta a hálózatát egy másik szolgáltatónak, és megszűnik az internet. Így győzik meg ügyfeleit, hogy váltsanak versenytársra. Erről a Szlovák Köztársaság Távközlési Szakszervezete (TÚSR) tájékoztatott a zempléni GeCom távközlési szolgáltató bejelentése alapján.

 

 

 hirdetes_300x300  

Aki szerződést köt a csalókkal, annak általában két szerződése van ugyanarra a szolgáltatásra, és gyakran tudatlanságból nem fizetővé válik. Ezt követően azonban így is rendeznie kell a hátralékot. Időközben az önkormányzatok is sorra híváj fel a figyelmet erre a tisztességtelen gyakorlatra.

 

„Ha az illető otthon, vagy a munkahelyén kötötte meg a csalóval az új szerződést, nem pedig az új üzemeltető telephelyén, akkor ha meggondolja magát, a törvény szerint a 14 napon belül szankciók, azaz szerződéses kötbér nélkül elállhat a szerződéstől”

 

– mondta Roman Vavro, a TÚSR szóvivője és tanácsadója.

 

A távközlési szakszervezet már tavaly is hasonló gyakorlatra hívta fel a figyelmet, és azt javasolta, hogy soha ne kössenek szerződést időkényszer alatt, és ne kössenek azonnal szerződést. Nagyon fontos a szóban közölt információk ellenőrzése, amelyek nem kötelező érvényűek, és ismerkedjen meg az írásbeli szerződés minden feltételével.

 

„Ha egy szolgáltatás felajánlásakor az eladó az Ön jelenlegi szolgáltatójával kapcsolatos információkat ad meg, ellenőrizze az információkat a szolgáltatójánál” – tanácsolja Roman Vavro.

 

Amennyiben felkeresi eddigi szolgáltatóját, hogy jobb feltételekkel kapott új ajánlatot, sok esetben az eddigi szolgáltató maga is igyekszik az új feltételeknek megfelelni.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.