Nyitókép: The Associated Press

 

32 705-re emelkedett a Gázai megölt palesztin áldozatok száma – közölte szombaton a Hamász által irányított helyi egészségügyi minisztérium. A legfrissebb összesítés szerint csak az elmúlt 24 órában 82 ember vesztette életét.

 

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa hétfőn elfogadott egy határozatot, amely tűzszünetet követel az enklávéban.  A Hamász pozitívan reagált az ENSZ BT-határozatra, és kijelentette, hogy kész tárgyalni a túszok szabadon bocsátásáról a palesztin foglyokért cserébe. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök is jóváhagyta az Izrael és a Hamász közötti tűzszüneti tárgyalások újabb fordulóját, amelyet Egyiptomban és Katarban tartanak.

 

Csütörtökön a Nemzetközi Bíróság arra kötelezte Izraelt, hogy további szárazföldi átkelőket nyisson, ami lehetővé teszi az élelmiszer, a víz, az üzemanyag és egyéb ellátmányok beáramlását az enklávéba, amelyet szakértők szerint éhínség fenyeget.

 hirdetes_810x300  

 

A háború következtében eddig 75 190 ember szenvedett sérüléseket. Jelenleg izraeli szárazföldi támadás készül a palesztin enklávé déli részén fekvő Rafah városa ellen, ahol több mint egymillió palesztin menekült tartózkodik.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!