Nyitókép: Facebook/ Hasiči Broumov

 

Több embert elgázolt egy személyautó Csehországban, a Penny helyi szupermarketje előtt ma délután Police nad Metují településen. Hét sérültet, köztük két gyereket kórházba szállítottak. Egy harmadik gyereket helikopterrel szállítottak kórházba, közölte Lucie Hanušová, a regionális mentőszolgálat szóvivője a ČTK-val.

 

Elmondása szerint egyikük élete sincs közvetlen veszélyben. A sofőr, aki autójával a tömegbe hajtott, rosszul lett, és nem emlékszik a történésekre. Jiří Škop (ODS), a 4000 lakosú város polgármestere elmondta, szerinte nem volt szándékos a gázolás. A gépkocsi a fagylaltra várakozók közé hajtott – mondta Martina Götzová, a cseh tűzoltóság szóvivője.

 

 hirdetes_810x300  

„A rendelkezésemre álló információk szerint egy idős helyi polgárról van szó. A baleset után egészségügyi problémára hivatkozott, nem emlékszik a balesetre. Az eddig rendelkezésre álló helyszíni információk szerint cselekedete nem volt szándékos, de meg kell várnunk a rendőrségi vizsgálat eredményét”

 

– mondta a ČTK-nak Škop.

 

 

A polgármester nem sokkal a baleset után érkezett a helyszínre. „Minden lehetséges forgatókönyv átvillant a fejemben, beleértve azt is, hogy szándékos gázolás történt. Közel van a városháza, azonnal a helyszínre siettem”

 

– tette hozzá.

 

A mentőszolgálat hét sérültet, köztük két gyermeket szállított kórházba. Egy gyermeket helikopterrel kellett kórházba szállítani – tette hozzá Hanušová. Iva Kormošová rendőrségi szóvivő elmondta, hogy öt felnőtt, köztük a sofőr és három gyerek sérült meg.

 

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!