Nyitókép: Facebook, Magyar Péter oldala

 

Amennyiben a Választási Bizottság regisztrálja a pártot, akkor az elmúlt időszakban nagyszabású kormányellenes tüntetéseket szervező jogász, Varga Judit igazságügyminiszter volt férjének pártja indulhat az EP-választáson.

„Percekkel ezelőtt beadtuk a Nemzeti Választási Bizottságnak a pártunk nyilvántartásba vételi kérelmét. Ezzel a párttal indulunk 2024. június 9-i európai parlamenti és az önkormányzati választáson. A párt nevét a regisztráció jogerőssé válása után hozom nyilvánosságra”

 

– jelentette be a közösségi médiában Magyar Péter.

 

Mivel az EP-választáson csak olyan párt indulhat, amely már létezett a választás kiírásakor, egy újonnan létrehozott formációval nem indulhatna rajta a Diákhitel Központ egykori vezetője, ezért egy jogilag már létező szervezetet kell átvennie. Magyarországon körülbelül 180 ilyen jogi entitás létezett, de mivel a létező és aktív politikai pártok, a volt politikusokhoz köthetőek és a választási támogatások lenyúlására szakosodott kamupártok sem jöhettek szóba, ezért kétséges volt, hogy az Orbán-rezsimet kihívó jogásznak sikerül-e megfelelőt találnia.

 hirdetes_810x300  

 

Az NVB oldalán megjelent kérelemből viszont gyorsan kiderült, hogy az egri illetőségű  TISZA – Tisztelet és Szabadság Pártot regisztrálták a választásokon, amelyről később magyar is elismerte, hogy ennek színeiben indul a mozgalma.

 

A Nemzeti Választási Bizottság csütörtökön ülésezik és elvileg döntést is hoz Magyar Péter pártjának nyilvántartásba vételéről.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.