Nyitókép: SITA

 

A Szlovák Jégkorong Szövetség (SZĽH) Végrehajtó Bizottsága e heti ülésének döntése értelmében a KHL-ben szereplő szlovák játékosok nem lesznek ott a válogatottban a hamarosan kezdődő csehországi A-csoportos jégkorong vb-n.

 

A jégkorongszövetség igyekezett még a látszatát is elkerülni annak, hogy a döntésnek politikai okai vannak. Márpedig mással, mint politikai okokkal ezt nehéz magyarázni. A SZĽH szerint minden szlovák útlevéllel rendelkező és teljesítményükkel az indulás lehetőségét kivívó jégkorongozónak joga van képviselni Szlovákiát nemzetközi rendezvényeken.

 

 hirdetes_810x300  

Tekintettel azonban arra, hogy a KHL-ben szereplő szlovák játékosok különböző okok miatt – legyen az egészségügyi, személyes, családi vagy egyéb – a szezon kicsúcsosodása előtt nem felelnek meg a válogatott igényeinek, vb-szereplésük ezért elmarad. A témát a SZĽH végrehajtó bizottsága lezárta.

 

A végrehajtó bizottság bízik abban, hogy a szövetség edzői a

 

„lehető legerősebb csapatot tudják majd összeállítani, amely a májusi csehországi világbajnokságon megörvendezteti a szurkolókat, feledteti velük a társadalmi nézetkülönbségeket és összefogja a  nemzetet, mint ahogy tette ezt már a múltban is”

 

– áll a jégkorongszövetség nyilatkozatában.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!