Az öregedés folyamatát sajnos nem lehet elkerülni, de sokat tehetünk, hogy külső jelei minél később kezdjenek meglátszani. Táplálkozásunk is hatással lehet arra, hogy bőrünk és fogaink fiatalosak maradjanak.

 

Fehérbor

 

A sárgásra színeződött fogak igencsak öregítenek, a színváltozás egyik első számú felelőse pedig az alkohol, mivel kiszárítja a szánkat. A csökkenő nyáltermelődés miatt nem mossuk ki a szájüregből a baktériumokat, ez pedig a fogak elszíneződéséhez, illetve szuvasodásához vezethet. A fehérbor savasabb, mint a vörös, ezért még jobban felgyorsítja a sárgulás folyamatát.

 

 hirdetes_300x300  
Fotó: mosaicon.hu

 

Joghurt

 

A joghurtban sok a kalcium, a fehérje és a D-vitamin, de a gyártók a zsírszegény, illetve gyümölcsjoghurtokhoz szinte mindig rengeteg cukrot adnak, hogy jobb legyen az ízük. A cukor pedig nagyban felgyorsítja a bőröregedési folyamatot, mivel károsítja a kollagénrostokat, amelyek nem tudnak megfelelően regenerálódni. Joghurtból tehát mindig válasszuk a natúr változatot!

 

Fotó: dobruchut.sk

 

Aszalt vagy szárított gyümölcs

 

Sokan egészséges nassolnivalóként fogyasztják az aszalt gyümölcsöket, és bár valóban több bennük a tápanyag, mint a cukorkákban vagy a bonbonokban, cukortartalmuk általában megdöbbentően magas. A cukor pedig a bőr és a fogak öregedését is egyaránt felgyorsítja.

 

Fotó: mindmegette.hu

 

Limonádé

 

A limonádé két fő összetevője a citrom és a cukor vagy cukorszirup. Előbbi savassága miatt nem tesz jót a fogaknak, mert károsíthatja a fogzománcot, utóbbi pedig a fogak mellett a bőr állapotát is ronthatja. A legegészségesebb, amit ihatunk, a sima víz – ízesíthetjük zöldfűszerekkel, uborkával, gyömbérrel vagy aszalt gyümölccsel.

 

Fotó: cukrom.hu

 

Forrás: házipatika.com

Nyitókép: cotcot.hu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!