Szeretne jót és olcsón enni Pozsonyban? Most tíz olyan éttermet mutatunk, amit bárkinmegengedhet magának. A Tripadvisor.com a vásárlók értékelése és pontozása alapján összeállította a legajánlottabb éttermek listáját.

 

Mutatjuk. A Tripadvisor.com egy világszerte ismert portál, ahol a hotelszolgáltatások, az éttermek és a turisztikai attrakciók minőségét és árát hasonlítják össze. A ranglistát pedig a vásárlók, illetve az ügyfelek recenziói alapján állítják föl.

 

NYC Corner

 

 hirdetes_300x300  

Egy street food étteremről van szó, ahol a vásárlók főként a különleges, amerikai stílusú hot dogokat dicsérik.”A köret, a szalonna és a házi majonéz kiváló, a pékáruval kombinálva meg valami isteni! Ami nagy pluszt jelent az az, hogy gluténmentes pékáruval is rendelkeznek.” „A hot dog tényleg hihetetlenül jó. Szuper a pékáru, a virsli tényleg húsból van, és inkább egy kolbászra emlékeztet, a sajt szintén remek.” Az éttermet a vevők 83 százaléka „kiválónak” értékelte, a Tripadvisor.com portálon pedig öt csillaggal rendelkezik.

 

17 bar

 

Ez a bár a Hviezdoslav tér pozsonyi klasszikusai közé tartozik. A vásárlók főként a bő sörválasztékot dicsérik, azon belül is a kisebb, ipari sörfőzdék söreit. Továbbá pozitívan értékelik a kellemes üldögélési lehetőségeket a teraszon és a készséges személyzetet. A válaszadók 50 százaléka „kiválónak” értékeli az éttermet, míg a 41 százalékuk „nagyon jónak”. A portálon az étterem 4,5 csillagos.

 

Fotó: Facebook/17 bar

 

Cafe4U

 

A Cafe4U kávézó a Széplak utcában (Obchodná) található, fő kínálata közé pedig a kávé és a sütemény tartozik.  A kávézót a vásárlók különbözőképpen értékelik: „A felszolgáló nem tudta nekünk megmondani, hogy a sütemények miből készülnek és honnét származnak. Ennek ellenére rendeltünk, de az ízek jellegtelenek voltak, nem szólítottak meg minket.” „Kellemes, barátságos kávézó. Egy remek kávét és süteményt kóstoltunk. A személyzet fiatal és segítőkész.” A válaszadók 76 százaléka „kiválónak” értékelte a kávézót. A Tripadviasor.com portálon pedig 4,5 csillagot kapott.

 

Cafe Verne

 

A Hviezdoslav tér egyik kedvenc helye, ahol nemcsak reggelit, de ebédet és vacsorát is lehet kapni. „Népies konyhája van. Akkor ajánljuk, ha szeretne jót enni a városközpontban emberi áron…”. „A hely rendkívül kultikus, van atmoszférája, a pincérek pedig ügyesek. De úgy tűnik, hogy a hely csak a múltjából és a Képzőművészeti Főiskola közelségéből táplálkozik. Ami az ételt és a kávét illeti, nem haladnak a korral”. „Érdekes hely, gyors kiszolgálás, remek csapolt sör, átlagos árak és bő választék. A kávé azonban jobb is lehetne”. A válaszadók 36 százaléka „kiválónak” értékeli az éttermet, még a 43 százalékuk „nagyon jónak”. A Tripadvisor.com portálon négy csillagot ért el.

 

Fotó: Tripadvisor

 

Délvidéki kocsma (Dolnozemská krčma)

 

Az étterem a Szilágyi Dezső (Panská ulica) utcában található, a koncepciója pedig nem mindennapi. A házi konyha alapját nem más képezi, mint a délvidéki szlovákok, románok, szerbek és magyarok tradicionális, családi receptjei. A legnagyobb népszerűségnek a rántott hús örvend, de a borsólevest és a halászlét is előszeretettel ajánlják. Az éttermet a válaszadók 88 százaléka „kiválónak” értékeli, a Tripadvisor.com oldalán pedig öt csillagot zsebelt be.

 

Orbis Street Food

 

A Lőrinc-kapu utcában (Laurinská) található street food étterem utazásokból merített inspirációkból született. A tulajdonos állítása szerint a világon a legjobb és legízletesebb ételeket az utcákon árulják. Az Orbis Street Food „húzóétele” a belga hasábburgonya. „Néha hosszú sort kell kivárni” – figyelmeztet az egyik vendég. „A kiszolgálás kellemes volt, az étel remek. A hasábburgonya friss és ropogós volt” – írják egy másik vendég a recenzióban. A vevők 57 százaléka „kiválóként” értékeli az éttermet, míg a 26 százalékuk „nagyon jónak”. A Tripadvisor.com oldalán az étterem négy csillaggal büszkélkedik.

 

Fotó: Facebook/Orbisstreetfood

 

Petite Crêperie – utcai palacsintázó

 

Az utcai palacsintázó a Magas utcában (Vysoká ulica) található. „A Petit Crêperie palacsintázóra teljesen véletlenül bukkantunk rá. Megörültünk a kellemes felszolgálásnak és a kedvező áraknak. A palacsinták pedig hamar elkészültek.” „A gluténmentes és laktózmentes választék remek húzás ettől az utcai street foodtól.” A vásárlók 92 százaléka „kiválónak” értékelte ezt az utcai palacsintázót, a Tripadvisor oldalán pedig öt csillagot zsebelt be.

 

Divný Janko

 

A pozsonyiak számára jól ismert régi étterem a József utcában (Jozefská) található. Az étterem a klasszikus szlovák konyhára specializálódott, emellett a hatalmas adagjairól és az elfogadható árairól is ismert. Az egyetlen problémát az étterem előtti parkolás jelenti. A válaszadók 52 százaléka „kiválónak”, míg a 34 százalékuk „nagyon jónak”értékeli az éttermet. A Tripadvisor oldalán 4,5 csillagot kapott, és a legtöbb, 526 recenzióval rendelkezik.

 

Fotó: Facebook/Divný Janko

 

Roxor BRGR & Beer

 

A Magas utcában található étterem a hamburgerekre és jó sörre specializálódott. A vendégek jó tanácsként az asztalfoglalást ajánlják. Az éttermet a válaszadók 88 százaléka „kiválónak” értékeli, a Tripadvisor portálon pedig öt csillagot kapott.

 

Spin me around

 

A vevők főként az italok bő választékát és a remek árakat dicsérik. Egy új bárról van szó, ami még keresi az állandó vendégei, ennek fényében érdekes akciókat szerveznek. A válaszadók 87 százaléka „kiválónak” értékeli, a Tripadvisor.com oldalán pedig öt csillaggal rendelkezik.

 

Forrás: HNonline.sk/Körkép.sk

Nyitókép: Travelguide.sk

 

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!