A világpiacok újabb válsággal néznek szembe, a befektetőknek nagyon óvatosnak kell lenniük, mondta Soros György milliárdos egy gazdasági fórumon Srí Lankán csütörtökön.

 

Kínának problémát jelent megtalálni az újbóli növekedést biztosító gazdasági modelljét, pénzneme leértékelődése pedig átruházza a problémákat a világ többi részére, mondta Soros. A pozitív kamatlábhoz való visszatérés komoly kihívást jelent a fejlődő országokban, mondta a pénzügyi befektető, hozzátéve, hogy a jelenlegi helyzet hasonlóságot mutat a 2008-as válsággal.

 

A globális valuta, a tőzsdei és árupiacok is tűz alá kerültek az új év első hetében, melyhez a süllyedő jüan is hozzájárult. Soros szerint a kínai gazdaság ereje aggodalomra ad okot, mert a beruházások és a gyártás helyett a fogyasztást és a szolgáltatásokat ösztönzik.

 hirdetes_300x300  

 

„Kína egy megoldásra váró nagy probléma”, mondta Soros.

 

Soros befektetési alapja 1969-2011 között átlagosan évi 20 százalékos nyereséget könyvelt el. Pályafutását az 50-es években kezdte New Yorkban, hírnevet az angol jegybank 1991-es térdre kényszerítésével és a font leértékelésével szerzett, mellyel legalább egy milliárd dollárt keresett.

 

Bloomberg

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!