A tüntető gazdák kerekasztalt hívnak össze. A kerekasztalra azon politikai pártokat várják, amelyek nem közömbösek az agrárszektor jövőjével szemben.

 

A héten a gazdák traktorjaikkal felvonulva érkeztek meg az ország keleti, északi, középső és déli részéből Pozsonyba, ahol tovább folytatták a tüntetést. A most már harmadik napja tüntető gazdák azonban eddig a pillanatig nem kaptak választ az egyik alapvető kérésükre, mégpedig a Koalíciós Tanács által aláírandó, a mezőgazdaság reformjáról szóló szándéknyilatkozatra, amelynek részét képezné egy ütemezési terv a jogalkotási javaslatokról, amelyek a Kassai Felhívásban meghatározott prioritásokat hivatottak megoldani.

 

Június 22-én pénteken ezért 13 órára a Tyrš rakparton összehívnak egy kerekasztalt az összes parlamenti és releváns parlamenten kívüli párt képviselőivel valamint a frakción kívüli parlamenti képviselőkkel.

 

 hirdetes_810x300  

A kerekasztal keretében vitát tartanak azzal a céllal, hogy a meghívott parlamenti pártokkal és frakción kívüli képviselőkkel aláírják a memorandumot.

 

A gazdák meghívása a következő politikai pártokat érinti:

 

Az ĽS NS-en kívül az összes parlamenti pártot, a KDH-t, az MKP-t, a Spolu-t és a Progresívne Slovensko-t. A meghívás a frakción kívüli, független parlamenti képviselőknek is szól.

 

Körkép.sk/sajtóhír

Nyitókép: körkép.sk/archív

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!