A Fiat Chrysler (FCA) munkásai kétnapos sztrájkot terveznek amiatt, hogy Cristiano Ronaldo a Juventusba igazolt. A dolgozóknak nem tetszik, hogy míg rajtuk az autógyár spórol, addig támogatói szerződéseken keresztül Ronaldoba fektetik a pénzt.

 

Ahhoz, hogy világos legyen a helyzet, tudni kell, hogy a Fiat és a Juventus az Exor cégen keresztül közös tulajdonban van. A sajtó azt rebesgeti, hogy Ronaldo 100 millió eurós vételárát, valamint évi 30 milliós fizetését pont az autógyár fizethette ki.

 

A dolgozók, miután megtudták, hogy a portugál játékos a Juventushoz igazol, ráadásul elég magas árat fizettek érte, nem tudták nyugodtan fogadni a helyzetet.

 

 hirdetes_810x300  

„Elfogadhatatlan, hogy amíg az FCA dolgozói továbbra is a nagy gazdasági megszorítások áldozatai, addig a vállalat százmilliókat költ egy futballista megszerzésére”

 

áll a szakszervezet közleményében.

 

Az elégedetlen dolgozók kiemelték, nem helyes, hogy míg a munkásoknak és családjaiknak meg kell húzni a nadrágszíjat, addig a vállalat egy emberbe ilyen sok pénzt öl.

 

Az olasz sajtó szerint, Ronaldo vételárából és évi fizetéséből a Fiat dolgozói havi 200 euróval kaphattak volna többet – már ha a cég inkább rájuk szánta volna ezt a pénzt.

 

„Egy személy milliókat keres, további ezrek pedig hónapról hónapra élnek. Miközben ugyanaz a munkáltatónk. Ezt nem tudjuk elfogadni”

 

állítják a munkások, akik szívesebben vennék, ha a gyár inkább új autómodellekbe fektette volna a pénzt.

 

„Az emberek ezreinek jövőjét garantálta volna. Annak kellene a vállalat céljának lennie. Most úgy néz ki, hogy őket jobban érdekli a foci világa és a szórakozást”

 

tette hozzá a szakszervezet.

 

Az FCA Melfi-beli gyárában vasárnap 22 órától keddig terveznek sztrájkolni a dolgozók.

 

hnonline.sk

Nyitókép: hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!