A szlovákiai polgárok 70 százaléka elismeri, hogy feleslegesen költ olyan dolgokra, melyekre semmi szükségük nincsen.

 

Mintegy felüknek sikerül legalább részben csökkenteni ezeket a kiadásokat, az emberek 25 százaléka azonban hiába törekszik erre.

 

Élelmiszer, de alkohol kiadások is

 

 hirdetes_300x300  

A szlovák állampolgárok három százaléka tudatosítja, hogy felesleges kiadásaik vannak, de ez nem okoz gondot számukra – derül ki mindez a Home Credit reprezentatív felméréséből.

 

A legtöbb felesleges kiadást az élelmiszerre és az üdítőkre költjük, mégpedig az esetek 43 százalékában.

 

Az emberek hozzávetőlegesen egyharmada azt mondja, hogy feleslegesen költ alkoholra és dohányra, egynegyedük pedig utazásra és közlekedésre.

 

Több tíz eurót spórolhatunk

 

Ezt követik az öltözködésre, lábbelikre fordított kiadások, majd a lakhatási költségek, a drogériai kellékek, a szabadidős tevékenységre, számítógépes dolgokra, fogyasztási termékekre fordított kiadások. Legkevésbé a saját egészségükre fordított kiadásokat tekintik feleslegesnek az emberek, alig négy százalékban.

 

A felesleges kiadások megelőzését követően tízből négyen akár havi 50 eurót is spórolni tudtak a családi kasszába. További egyharmaduk 50 – 100 euró közöttire tippelte ezt az összeget, egynegyedük pedig több mint 100 eurót is képes volt spórolni.

 

A reprezentatív felmérés 2018. szeptember 17. és 21. között készült 506 felnőtt korú személy megkérdezésével.

 

webnoviny.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!