Nyitókép: webnoviny.sk

 

Az Apple kivonja a németországi üzletekből régebbi telefonjait, mivel két szabadalmi bírósági pert is elvesztett a Qualcomm chipgyártóval szemben. A müncheni regionális bíróság döntése értelmében az Apple és leányvállalatai megsértették a Qualcomm európai szabadalmait.

 

A müncheni bíróság kimondta, hogy az Apple „nem kínálhat, és nem forgalmazhat engedély nélküli“ szerkezeteket, melyek a kérdéses szabadalmat használják. A döntés értelmében a  Qualcomm nem pontosított kártérítésre is jogosult.

 

Az Apple válaszul úgy reagált, hogy amíg vár a fellebbezés eredményére, kivonja az iPhone 7 és 8 telefonokat 15 németországi üzletből. A vállalat egyúttal jelezte, hogy  az iPhone X modelljét, melyet szintén érint a bírósági ítélet, újabb modellre cserélte.

 hirdetes_300x300  

 

Ez már a második eset ebben a hónapban, hogy az Apple pert vesztett a Qualcommal. Kína szintén betiltotta az Apple egyes leányvállalatainak, hogy bizonyos iPhone telefonokat behozzni az országba. Ez esetben is a Qualcomm keresete játszik szerepen, mely nehezményezi, hogy az amerikai vállalat két szabadalmát is sérti.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!