Nyitókép: Nový Čas

 

Hiába szónokolnak a politikusok a végtelenségig, folyamatosan beigazolódik, hogy az emberek fizetését csupán a fellendült gazdaság tudja feljebb emelni.

 

2016-ban az átlagos szlovákiai bruttó bér 912 euróra emelkedett, 2017-ben 954-re, míg 2018-ban 1013 euróra. Szlovákia lakossága végre megélte, hogy a virágzó gazdaság és a demográfiai krízis feljebb emelje a fizetésüket.

 

 hirdetes_300x300  

Minderről egyöntetűen tanúskodik az a foglalkozás is, amitől egy laikus ember nem várna magas fizetést – ez pedig nem más, mint a szemétszedői állás. A pozsonyi érdeklődőknek az országos átlagnál is magasabb összeget hajlandóak fizetni.

 

Egyszerűen igény van rájuk

 

Míg 2010-ben egy szlovákiai szemétszedő átlagosan 510 eurót keresett, addig a Platy.sk portál szerint a fizetésük most már a 750 eurót is elérheti. Pozsonyban azonban 1578 eurós bruttó bérrel csalogatják őket.

 

 „Az előnyök között szerepel a határozatlan időre szóló teljes munkaidő, az 500 eurós munkaerő-felvételért járó juttatás, az évi egyszeri 3%-os béremelés, az étkezésre szánt hozzájárulás  szabadság idején is (4,80 euró/nap), illetve 25%-től 100%-ig terjedő pótdíj a túlórákért, a hétvégékért és az ünnepnapokért“

 

– mondta Beáta Humeníková az OLO (Odvoz a likvidácia odpadu) vállalattól.

 

A további bónuszok közé tartozik a hepatitisz és az influenza elleni ingyenes oltás, az egész éves ingyenes vízfogyasztás, illetve a jutalmazások munka- és életévfordulók idején.

 

Annak az ember, aki teherautót szeretne vezeti, C-típusú jogosítvánnyal kell rendelkeznie, amit ötévente pszichotesztekkel kell megújítania.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!