Nyitókép: hnonline.sk

 

Ján Richter (Smer) munkaügyi miniszter szerint 70 beruházási projekt áll kidolgozás alatt 2,7 milliárd euró értékben. Ez alapján még idén 24-ezer új munkahely alakulhat az országban, ennek a fele keleten. Minderről a TA3 vasárnapi vitaműsorában számolt be a smeres miniszter.

 

Richter szerint ezek a beruházások segítenének a régiókon, már csak az a kérdés, hogy az adott térségekben milyen a munkanélküliek „felhozatala”, megfelelnének-e a munkahelyek adta elvárásoknak.

 

Jana Kiššová, az SaS parlamenti képviselője szerint napjainkban a munkahelyek hosszabb távú fenntartása jelenti az egyik legnagyobb problémát.

 hirdetes_300x300  

 

„Az újonnan létrehozott munkahelyek közül mennyi a hosszútávon fenntartható anélkül, hogy az állam támogatná hosszútávon? (…) Ha az új beruházókról beszélünk, érdekelne, hogy mennyibe fog kerülni, mert ezeket a pénzeket valakitől el kell venni és másik beruházóknak adni”

 

mondta a vitában az ellenzéki képviselő.

 

Richter kiemelte, hogy nem áll érdekükben, hogy elnéptelenedjenek a régiók, ezért kisebb beruházásokat is támogatnak. Kiššová válaszreakciójában megkérdőjelezte Richter szavait, szerinte ugyanis a jelenlegi kormány a munkapiacon csak egyszeri és nem rendszerszintű intézkedéseket foganatosít.

 

hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!