Nyitkókép forrása: Aktuality.sk

 

Peter Pellegrini (Smer) kormányfő Németországban tárgyalt a Volkswagen Group vezetésével. A kormányfő elmondása szerint a német autógyár központja biztosította őt arról, hogy pozsonyi gyárukkal meg vannak elégedve. A hivatalos közlés szerint Pellegrini azért utazott Németországba, hogy jelezze a VW Group vezetőségének, hogy a szlovák kormány partnerként kíván velük együttműködni. Pellegrini úgy fogalmazott, hogy „nagyon jó érzésekkel” tért haza németországi útjáról.

 

Azt is elmondta azonban, hogy a kormány olyan intézkedéseket akar hozni, amely garantálja a szlovák vállalkozói környezet kiszámíthatóságát. Ezt érdemes abban a kontextusban is vizsgálni, hogy épp most fogadta el a parlament a nagy költségekkel (valószínűleg adónövelésekkel) járó nyugdíjkorhatár befagyasztásáról szóló alkotmánymódosítást, miközben a szlovákiai vállalkozói környezet sokat romlott az elmúlt években.

 

A kormányfő és a VW Group intenzív tárgyalásokat folytat majd egymással az elkövetkezendő hónapokban.

 hirdetes_300x300  

 

A tárgyalásokon szó esett az elektromos autók előretöréséről, a kormányfő állítása szerint „intenzíven tárgyalnak” egy elektromosautó meghajtó akkumulátorokat gyártó üzem szlovákiai telepítéséről. Azt is elmondta, hogy „nagy változások várhatók az autóiparban, amelyeket a kormánynak nagy figyelemmel kell követnie”.

 

A napokban a szlovák sajtó arról is cikkezett, hogy a kormány megfontolja a roncsprémium újbóli bevezetését, nemrég pedig a Szlovák Nemzeti Bank vágta vissza a szlovák gazdaság várható növekedési ütemének előrejelzését, épp a globális autóipar bizonytalan helyzete miatt.

 

Körkép.sk, Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!