Az év elején kirobbant lengyel húsbotrányról, amikor beteg szarvasmarhák húsát is feldolgozták, és Szlovákiába, konkrétan óvodai és iskolai étkezdékbe is jutott belőlük, a Körképen is részletesen beszámoltunk.

 

A reakciók a fogyasztók részéről nem várattak sokáig magukra. A szlovákiai polgárok 74 százaléka azóta jobban megnézi az adott hús eredetét, és a megkérdezettek 88 százaléka a hazai húst helyezi előtérbe.

 

A lengyel húst a botrány óta csak a hazai fogyasztók 2 százaléka vásárolja., derül ki a 2muse márciusi, 507 fős reprezentatív felméréséből.

 

 hirdetes_810x300  

A vásárlók az áru eredetén kívül annak frissességét, árát is figyelik, illetve, hogy az adott termék akcióban-e van.

 

Kvetoslava Kirchnerová, a BILLA szóvivője szerint a lengyel húsbotrány óta megváltozott a hazai fogyasztók viselkedése. A hazai mellett megnövekedett a cseh, a magyar és a német hús iránti kereslet is.

 

A gond ott van, hogy a hazai kínálat nem képes teljes egészében lefedni a belső keresletet, így botrány ide vagy oda, továbbra is kénytelenek lesznek a szlovákiai háztartások külföldi eredetű húst is vásárolni. Még ha közülük a lengyel  vissza is esett.

 

Webnoviny.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!