Nyitókép: Pinterest

 

Attól függetlenül, hogy jégkorong- vagy labdarúgó-világbajnokságot tartanak, a szurkolók étvágyára továbbra is az üdítőket, popcornt és rágcsálnivalókat népszerűsítő reklámokkal próbálnak meg hatni.

 

Ha néhány hét múlva a jégkorongrajongó csapat a tévé előtt kinyitja a chipses zacskót, minden bizonnyal csalódni fog, ugyanis a krumplis pelyhek a megszokottnál gyorsabban fognak elfogyni.

 

 hirdetes_300x300  

Annak ellenére, hogy a chipses zacskó ugyanakkora, több lett benne a levegő. A Slovakia Chip tartalma a tavalyi évhez képest pár grammal lecsökkent.

 

Gyenge burgonyatermés

 

Azt, hogy a zacskó kevesebb chipset tartalmaz, a Slovakia Chipset gyártó Intersnack vállalat is megerősítette.

 

„A chips tömegében bekövetkezett változásokra a 2019-es év elején került sor és az összes Slovakia márkájú rágcsálnivalót érinti“

 

– mondta Karolína Kůtová, az Intersnack márkamenedzsere.

 

Például a klasszikus sós és paprikás chipset rejtő zacskó már nem 150 grammnyi chipset tartalmaz, hanem 140 grammot. Ennél is nagyobb különbség észlelhető a recés chipseknél, amelyek 150 gramm helyett már csak 130 grammosak.

 

A vállalat szerint több ok is van arra, hogy miért csökkentették le a csomag tartalmát és miért fújták fel több levegővel.

 

„Sajnos meg kellett békélnünk az alacsonyabb terméssel, ami befolyással volt a burgonya árára“

 

– magyarázta Kůtová. Az alacsony és siralmas burgonyatermésre tavaly Európa-szerte rengeteg burgonyatermesztő figyelmeztetett.

 

Ugyanazért az árért

 

Annak ellenére, hogy a szokásosnál kevesebb chipset tesznek a csomagokba, az ára nem változott.

 

„Ahhoz, hogy a fogyasztói árak a tavalyi év szintjén maradjanak, kénytelenek voltunk módosítani a súlyon“

 

– tette hozzá Kůtová.

 

A vásárló ugyanannyit fizet, mint amennyihez hozzá volt szokva. A csomagolás sem változott, csak éppen a tartalma lett kevesebb.

 

Sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!