Nyitókép forrása: livemint.com

 

A tokiói ügyészség újabb vádemelést tett a portugál Carlos Ghosn ellen, aki letartóztatásáig a NISSAN autógyártó konszern elnök-vezérigazgatója volt. Ez volt a negyedik vádemelés azóta, hogy Ghosn letartóztatták a Tokiói reptéren még tavaly novemberben. A hűtlen kezeléssel, sikkasztással és csalással is vádolt üzletember védőügyvédei óvadék ellenében történő szabadlábra-helyezést követelnek.

 

Ghosn a novemberi letartóztatása után gél évig volt előzetes letartóztatásban, március 9-én szabadult óvadék ellenében – amelynek értékét csaknem 8 millió eurónak megfelelő jenben szabták ki. Árpilis 4-én megint lecsuktán egy teljes más vádpontban (a NISSA kárára történő indokolatlan vagyonszerzés kapcsán).

 

A bíróság az újabb előzetes letartóztatás idejét kétszer is meghosszabbította, először április 14-éig, később újabb nyolc nappal. Ghosn ma kerülhetett volna szabadlábra, ám hétfőn újabb vádpontban indítottak ellene eljárást, ezúttal a NISSAN egyik osztályának kifizetései miatt, az ugyanis jelentős összegeket fizetett ki Ghosn egyik saját vállalkozásának.

 hirdetes_300x300  

 

Ghosn maga egyébként elég nagy népszerűségnek örvendett. A 90-es években a csőd széléről hozta vissza a NISSAN-t. Most azt állítja, hogy a NISSAN-on belüli hatalmi harc áldozata. Ennyire azonban nem egyszerű a helyzet, de tény, hogy komoly gazdasági érdekek húzódnak meg a háttérben, amelyek kapcsán Japán és Franciaország is egymásnak feszül. Erről részleteket alábbi háttércikkünkből tudhat meg:

 

Állítottak a gyújtásán: A Nissan felborította Macron autóipari hódító terveit

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!