Nyitókép: sme.sk

 

A kassai U.S. Steel három év alatt 2500 fővel akarja csökkentei dolgozói számát, ami a jelenlegi létszám mintegy negyede.

 

A kassai vasmű jelenleg négynapos munkahétben működik, mivel az utóbbi időben elmaradtak a nagyobb megrendelések, amik biztosíthatták volna a vállalat problémamentes működését. A jelek szerint továbbra sem túl rózsás a helyzet.

 

James Bruno, a U.S. Steel elnöke szerint a szabad és fair európai piac védelméért felelős EU-s intézmények olyan mértékben enyhítették a korábbi feltételeket, hogy teljesen értelmetlenné és működésképtelenné váltak.

 hirdetes_300x300  

 

„Az EU-n kívüli országokból még nagyobb mennyiségben lehet behozni acéltermékeket, melyek az eddigi rekordszinteket is túllépik, emellett az ilyen acélra nem érvényesek az EU környezetvédelmi elvárásai. Ez azt eredményezi, hogy ömlik az áru az EU piacaira és a nyomás folyamatosan csökkenti az árakat, miközben az EU termelői szektora a recesszió szélén van és az acél iránti kereslet csökken.”

 

nehezményezi James Bruno a helyzetet.

 

A U.S. Steel folyamatosan keresi a költségek csökkentésének lehetőségét, miközben már második hónapja négynapos munkahétben dolgoznak az alkalmazottak.

 

„Azzal a céllal, hogy javítsunk a vállalat pénzügyi állásán, belső csatornáinkon bejelentettük, hogy 2021-ig 2500 fővel csökkentjük a U.S. Steelben és leányvállalataiban dolgozók számát. (…) Tudjuk, hogy ez a döntés több ezer család életére lesz hatással a régióban”

 

nyilatkozta a tervezett létszám csökkentéssel kapcsolatban James Bruno.

 

kosice.korzar.sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!